Bruidegom

Je pak toont wie je bent

Een trouwpak kiezen is één van de belangrijke keuzes die jij als bruidegom moet nemen. De volgende tips helpen je bij het kiezen:

 • Oriënteer je voordat je een trouwpakkenwinkel binnenstapt. Kijk in magazines, op internet, in etalages, de pakken die op televisie worden gedragen etc.
 • De bruidsjurk is meestal een groot geheim. Nochtans is het mooi als jouw pak of accessoires passen bij de jurk van je verloofde. Haal je beste charmes tevoorschijn en ontfutsel toch een tipje van de sluier… en bruidsjurk. Je kan ook je familie of vrienden inschakelen hiervoor.
 • Welke kleur heeft de voorkeur? Wie denkt dat blauw, grijs of zwart saai is, heeft het mis. Alleen al in blauw heb je tal van gradaties: staalblauw, koningsblauw, petrolblauw, violetblauw, electric blue,… Kan je niet kiezen uit grijs of blauw, maak dan gewoon een combinatie van beide, hip met een vleugje retro.
 • Maatwerk geeft oneindig veel mogelijkheden en leent zich uitstekend om thema huwelijken uit te werken: great gatsby, a touch of gold/pink/red, vintage, boho chic,…
 • Wat is de meerwaarde van een pak waar je niet 100 % achter staat en maar éénmalig wordt gedragen? Investeer in een mooi trouwpak en laat je niet (volledig) beïnvloeden door de prijs. Op je trouwdag draag je je pak met alle toeters en bellen. Later geniet je nog van je aankoop door alles apart te dragen: gebruik je vest als blazer op een mooie chino, draag je gilet met een jeans, combineer je broek met een ander hemd en das.
 • Accessoires lijken een klein detail maar kunnen het grote verschil maken tussen een pak en een trouwpak. Een gilet of ondervest zorgt dat je letterlijk niet in je hemd staat. Kies voor dezelfde stof als je pak of ga voor een contrast. Met de laatste modestoffen kan je eindeloos combineren.
  Voel je je comfortabeler zonder gilet dan zijn bretellen de oplossing. Deze combineer je met strik of das.
  Een ceremoniehemd geeft de mogelijkheid om manchetknopen te dragen. Daarmee kan je echt je stempel drukken. Er zijn verschillende motieven maar ook passend bij je beroep, je hobby en zelfs gepersonaliseerd met je initialen.
  En last but not least, de schoenen. Afhankelijk van de kleur van je pak draag je deze toon op toon of in een andere kleur. Zo wordt bij blauw vaak cognackleurige schoenen gedragen eventueel met blauwe veters, op een zwart of grijs pak liefst zwarte schoenen.

De belangrijkste regel bij het kiezen van een trouwpak:
blijf wie je bent en kies wat je mooi vindt


Samen kiezen

Waar ga je beginnen voor het kiezen van een pak? Misschien draag je zelden of nooit een pak of je draagt er dagelijks een voor je werk. Hoe dan ook, het uitzoeken van je trouwpak is een speciaal moment. Daarom vinden we het belangrijk dat we luisteren naar wat jij verlangt. Aan de hand van je wensen maken we een keuze in de pakken. We letten er op dat de stijl, snit en kleur helemaal bij jou passen. Ook de bijpassende accessoires mogen niet vergeten worden zoals het hemd, das, riem, schoenen, manchettenknopen,… Dat maakt het totaalplaatje compleet. En eenmaal in de spiegel zie je vanzelf wat je een
DIT-IS-HET! gevoel geeft.


Het is jouw Big Moment…
en die gaan we samen met jou waar maken


Wie gaat mee je trouwpak kiezen?

Het is moeilijk om als bruidegom alleen je trouwkostuum uit te zoeken. De mening van de aanstaande bruid is ook belangrijk. Meestal is de trouwjurk al gekozen en is het leuk om het pak te laten matchen met de jurk.
Het is niet alleen handig maar ook gezellig als je een vriend of vriendin meeneemt, je getuige, (schoon)broer, (schoon)zus en waarom ook niet: je ouders. Ga in ieder geval niet met veel mensen op pad. Houd een maximum aan van 2 of 3 personen.