Dresscode

Informeel

De heren dragen een pak of een combinatie met stropdas. De dames kiezen voor een jurk, pakje of broekpak.

 Tenue de Ville – Stadskledij

Tenue de Ville betekent letterlijk stadskledij. Dit is dus nette kledij voor overdag, geen avondkledij. Voor de heren betekent dit een net donkerblauw of grijs pak (geen bruin) in combinatie met hemd en das, zwarte schoenen en donkere sokken.
De dames kunnen een mantelpakje of geklede jurk dragen, wel steeds met panty’s of kousen. Een passende hoed is een optie, geen verplichting.

Cocktailkleding

De heren dragen een donker pak en de dames een korte, elegante jurk.

 Avondkleding

Heren dragen ofwel een rokkostuum ofwel een smoking. Dames kunnen kiezen uit een lange of korte avondjurk.

Black Tie

“Black Tie” houdt in dat de heer een smoking draagt. Een smoking is een tweedelig zwart of gekleurd kostuum met glanzende revers, een geplisseerd hemd en sokken in de kleur van hemd of jas. De broek vertoont glanzende biezen langs de zijnaden. U kunt de smoking afwerken met een vlinderdas en een pochet, dit is een doekje dat gevouwen in het borstzakje van het jasje zit. Onder de smoking draagt u zwarte, gladde schoenen.
De dames hebben de keuze tussen een lange of korte avondjurk. Een lange rok mag eventueel ook. De handschoenen zijn halflang.

Jacquet

Jacquet

Ook wel morning suit genaamd. De naam zegt het zelf, dit wordt overdag gedragen. Het is een combinatie van een lange, grijze jas met rond weggesneden voorpanden en een gestreepte broek zonder omslag. Daarbij draagt u een wit hemd met blinde knoopsluiting en dubbele manchetten.  Grijze handschoenen, een grijze hoge hoed en gladde, zwarte schoenen maken het geheel compleet.
De kleur bij een bruiloft is voor bruidegom en dichte familie steeds grijs voor vest, das, hoed en handschoenen.

Ben je de bruidegom en draag je een jacquet, dan is het niet de bedoeling dat je hierin gaat dineren. Later op de avond kun je ervoor kiezen om je vestje weer te dragen. Maar voor het diner moet je officieel voor een alternatief kiezen, zoals bijvoorbeeld de smoking.

White TieWhite tie

De heren dragen een rokkostuum (habijt), dit is een rokjas, een zwarte pantalon, een wit hemd met gesteven wit piqué vest met opstaande boord en witte strik. Alleen bij zeer officiële gelegenheden komt deze dresscode voor. White Tie is de meest formele dresscode. Een rokkostuum is avondkledij en wordt pas na 18 u gedragen.
(Staats-)begrafenissen of koninklijke onderscheidingen, promoties en huwelijken in sommige kringen vormen hier een uitzondering op.
De dames dragen een lange feestelijke avondjurk mét bijhorende lange handschoenen